Ruwhaar Dwergteckels

van de Blauwe Korenbloem

Ontstaan

Welkom. 

Laat ik me eerst even voorstellen. 

Ik ben Simone van Gils en samen met mijn man Marc en twee zonen Luck & Stef wonen we in Gerwen (gemeente Nuenen) een klein dorp in Noord Brabant.

Wij hebben een zeer ruime tuin die hond vriendelijk is ingericht. Mijn liefde voor teckels begon toen ik mijn man leerde kennen. Marc heeft altijd gezegd zodra we gezeteld zijn en een hond aanschaffen moet het een ruw harige dwergteckel zijn. 

Het verliep enigszins iets anders en de teckel kwam pas in 1999 Danger genaamd ik kon met haar lezen en schrijven ze was mijn maatje. Lief en leed hebben we samen gedeeld. Danger kwam van een zeer grote teckelfokker en hebben hierdoor in de eerste weken zeer veel bij de dierenarts gezeten. Door veel liefde en zorg is het goed gekomen.

In 2006 na onze vakantie merkten we dat ze vaak maar op drie poten liep na onderzoek bleek ze haar kruisbanden te hebben afgescheurd, een geslaagde operatie hielp haar weer om te kunnen rennen. Kort hierna was ze niet meer enthousiast als we haar riem pakten om te gaan wandelen. Wederom naar de dierenarts die constatering een dubbele hernia met rust en de medicijnen knapte Danger enigszins op maar het noodlot bleef haar niet bespaart ze kreeg een baarmoeder ontsteking en naar onderzoek dat Danger ook artrose had. De dierenarts deelde ons mee dat we in overweging moesten nemen dat wanneer lijden een last wordt dat we ook aan de waarde van het leven moesten denken. Wij hebben toen een van de moeilijkste beslissingen genomen en hebben Danger in laten slapen op 15 september 2006. De leegte was ondragelijk en die heeft lang geduurd zelf nu heb ik er nog wel eens moeite mee. Wij hebben toen afgesproken dat de volgende teckel van een goed adres moest komen. Marc is vervolgens gaan informeren en rond gaan bellen.

We vonden een adres in Maarheeze bij Gerrie Heesterbeek  waar een nest met ruwe harige dwergteckels lag. Daar kochten we onze nieuwe aanwinst Izzy geboren 13-09-2006 een teefje wildzwijn kleur ruwharige dwergteckel. Diverse malen naar tentoonstelling gegaan en Izzy haalde bij de eerste show in de puppy klasse een Z.G. in de show hierna haalde ze alleen nog maar Uitmuntend en plaats 1 ook haalde ze punten voor CAC.

Een jaar later kochten we daar ook onze tweede teckel Mercedes geboren 27-10-2007 ook een teefje maar een haaskleur.  Ook met Mercedes zijn we al naar diverse shows gegaan en in België behaalde ze de eertse plaats uitmuntend. Izzy en Mercedes zijn twee geweldige teckels en wij zijn er dan ook enorm blij mee. 

In 2008 heb ik mijn kennelnaam aangevraagd. "van de Blauwe Korenbloem". En daarna hebben we zowel uit de lijn van Izzy als Mercedes een teefje door gehouden.

Izzy (2006) - Chanel 2010) - Jessie-James (2014)

Mercedes (2007) - Fable (2012) - Miss Mercedes (Missy 2016)

Daarnaast hebben we uit dezelfde lijn als ons Izzy Jasmine van de Molenbeemd  (2014)gekocht. 

Voor vragen of opmerkingen kunt u kunt u ons bellen Simone & Marc : 040-2835680